Peter Donkersloot Atelier Belgie

Salon1813 wordt de komende 2 maanden een Peter Donkersloot POP-UP galerie. Zo kan men de werken van Peter Donkersloot eens bekijken in een compleet ander setting. Speciaal voor deze expostie zal Peter Donkersloot nieuw en betaalbaar werk maken.

Peter Donkersloot werd geboren in Arnhem. Na zijn studie aan de Arnhemse Kunstacademie was Peter freelance illustrator voor diverse uitgeverijen en Advertisementbureaus. In zijn vrije tijd schilderde hij artistiek. Aan het einde van 1987 ontdekte hij dat het werk en de ambitie niet meer goed samen gingen en hij dwong zichzelf om een beslissing te nemen.

Peter Donkersloot schildert volgens de oude 'laag over laag' traditie. Transparante lagen over elkaar geven de schilderijen meer diepte en de kleuren zijn 'warmer'. Dit kan niet worden bereikt door kleuren direct uit de tube.
De oude meesters werkten op dezelfde manier met zelfgemaakte olieverf op olie-basis. Door het langzame drogen moesten zij, soms zelfs weken, wachten, voordat ze een extra laag konden toevoegen.
Dit is de reden waarom veel artiesten, zoals Donkersloot, nu werken met het snel drogende acryl (op basis van water) om dezelfde effecten te bereiken.
Donkersloot maakt ook gebruik van zeefdrukken van de schilderkunst van oude meesters, die hij geheel of gedeeltelijk bedekt, met het oog op het 'origineel' te transformeren tot een nieuw, modern schilderij.

Een nieuw uitdaging van hem is het schilderen op oude pallets, een aantal van deze unieke schilderij zullen geëxposeerd worden in Salon1813.

Ook schildert Donkersloot in opdracht, bijvoorbeeld familie portretten of stadsgezichten.

Peter Donkersloot over zichzelf "Ik heb altijd het idee gehad dat, wanneer alles zou mislukken, ik terug kon gaan in de advertentie business, hoewel ik wist dat dit nooit zou gebeuren. De aard van de kunst is om aan het publiek te tonen aan wat de kunstenaar doet, waarover hij droomt of wat hem wakker houdt. Toen ik dat herkende, wist ik dat ik nooit terug zou keren naar mijn vroegere beroep. Elke vorm van kunst wordt geleid door de gedachte: 'Here, wie ben ik dat ik dit mag doen?' Als je het goed doet, zul je worden beloond door een volwassen publiek en dat geeft je een bepaalde status in het leven. Dat is de ultieme positie voor een kunstenaar! "

"Mijn ambitie was om de beste artiest in de wereld te worden, maar een kwalificatie als deze bestaat niet. Niemand kan dat objectief beslissen, want hier zijn geen normen voor. Misschien dat ik probeer het ultieme schilderij te maken, het schilderij dat niet in woorden beschreven kan worden.
Je wilt iets vertellen dat niet in woorden beschreven kan worden.. Er moet een podium zijn waar woorden stoppen en het schilderij begint. Zonder twijfel is het nonsens om erover te praten. Als ik dit zou kunnen uitleggen, zou de kunst van het schilderen overbodig worden. Het is de mindset die niet kan worden bereikt met verbale communicatie. Dat is mijn zoektocht! "

Peter Donkersloot’s werk wordt verkocht door een aantal zeer bekende galerieën door het hele land en nu ook in Salon1813, de opening is zondag middag 20 mei om 15.00 uur, Peter zal zelf aanwezig zijn.
Salon 1813 bevindt zicht aan de Deventerstraat 13 in Apeldoorn. De entree is gratis. Zie ook www.salon1813.nl

Wat is Salon Culinair?

Eén keer in de maand bereidt chefkok Jort tijdens onze Salon Culinair een ragfijn 4-gangenmenu op hoog niveau en onze sommeliers van Vintake komen prachtige wijnen schenken. We gaan los met prachtige wijn-spijscombinaties. Het belooft iedere maand een onvergetelijke, gezellige en heerlijke avond te worden waarbij we je compleet in de watten leggen.

Wil je in je eentje deelnemen? Dat kan! Maak gebruik van onze aanschuiftafel!

Het aantal zitplaatsen is beperkt, dus het is verstandig snel te reserveren om teleurstellingen te voorkomen.

Diner
Welkomstdrankje en amuse / 4-gangen diner / koffie en zoet
Prijs: € 45,00

Voor de liefhebber is er een wijnarrangement
Topwijnen geselecteerd en geschonken door de sommeliers van Vintake
Prijs: € 25,00  

Inloop tussen 19.00 - 19.30 uur

Vegetarisch of allergieën?
Laat het ons weten, wij houden hier uiteraard rekening mee.

Aanmelden bij Salon 1813 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Deventerstraat 13 - Apeldoorn - 055 31 23 470

Elke donderdag [koopavond] koken wij voor personeel en ondernemers uit de binnenstad, buurtbewoners en winkelend publiek.   

De maaltijd is gezond, afwisselend en vooral lekker. Onze kok maakt een uitstekend gerecht, prettig is dat je niets hoeft te regelen en lekker kunt ontspannen!

Wil jij weten wat er gekookt wordt? Wij mailen het je iedere week als jij je mailadres aan ons doorgeeft via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Je kunt aanschuiven tussen 16.30-19.00 uur en de prijs ligt tussen de 11,50-14,50 euro per maaltijd. [bij voorkeur donderdag voor 12.00 uur reserveren]

Vanaf nu kunt u bij ons genieten van een heerlijke High Tea!

hightea 2

High Tea € 16,50 p.p. [alleen op reservering]

-Onbeperkt diverse soorten thee

-Huisgemaakte zoetigheid
*banaan-chocolade cheesecake
*mokkaschuim met vanilleijs
*chocolade bonbons

-Sandwiches

*gerookte zalm met walnoot en biet
*geitenkaas met honing en pistache
*gegrilde groentes met crème van parmezaan

-Ei

*roerei met truffel en paddestoelen

-Scones
*met clothed cream

 

 

Openingstijden 

Maandag
Dinsdag
woensdag
donderdag*
vrijdag*
zaterdag*
zondag

gesloten
10:00  - 17:30
10:00  - 17:30
10:00  - 19:00
10:00  - 22:00
10:00  - 18:00
besloten feesten en evenementen

* Deze sluitingstijden zijn richttijden. Bij een feestje of veel gezelligheid doen wij de deuren natuurlijk niet dicht. Dan borrelen we door. Tot in de late uurtjes soms!

Salon 1813

Deventerstraat 13, 7311BH Apeldoorn

055–3123470      info@salon1813.nl

 Nu ook op locatie

Jouw feest houd je waar je maar wilt. Wij zorgen voor bijzondere hapjes of een culinair feestmaal. Onze kok kookt de sterren van de hemel – speciaal voor jou!

Bel voor meer informatie met 055–3123470, of stuur een mail naar info@salon1813.nl